Ainoakoti Jekku on asuntomessujen tyttömäinen unelmakoti

Ainoakodin kohde Seinäjoen Asuntomessuilla on tyttömäisellä otteella ja hersyvällä huumorintajulla suunniteltu ja toteutettu Ainoakoti Jekku. Messutalo on yksilöllisesti muunneltu versio mallista Ainoa Valo 152, jonka yksikerroksisen pohjaratkaisun ominaispiirteisiin kuuluvat valoisuus ja käytännöllisyys. Talossa on 3 makuuhuonetta, joihin majoittuu mukavasti vieraat ja sukulaiset. Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtenäistä avaraa tilaa, jota lämmittää varaava takka.

 

Asukkaan persoona näkyy asuntomessukohteessa monella tavalla. Pinkki värimaailma jatkuu ulkopinnoilta sisälle asti yksityiskohtina ja tehosteväreinä. Myös omistajan ratsastusharrastus on läsnä: hevosaiheista taidetta löytyy monesta huoneesta ja ratsastustarvikkeiden huoltoon ja säilytykseen on varattu kokonaan oma tilansa − ja onpa kohde saanut nimensäkin asukkaan rakkaan hevosen mukaan. Ratsastusretken jälkeen kelpaa loikoilla leppoisasti katetulla terassilla poreammeessa.

 

 

 

 

AINOAKOTI JEKKU

• Ainoakodin Asuntomessukohde 2016

• Kohdenumero 28

• Asukas Kaarina ”Kaisu” Mäki

• Yksilöllisesti muunneltu Ainoa Valo 152

• Kerrosala 164 m², huoneistoala 126 m²

• Huoneluku 3 h + k-r-oh + khh + ph + s + 2 var
Tällainen se on — kuvia sisältä ja ulkoa

Kohteen piha on helppohoitoista ja kaunista kunttaa eli siirtovarvikkoa. Se on syksyn tullessa asukkaan ikioma marja-apaja!
Riukuaita tuo kohteeseen ripauksen maalaisromantiikkaa.
Valkoiseksi maalattu rimasäleikkö antaa katseilta suojaa autokatoksessa ja terassilla.
Ulkomaalin sävyksi on valittu mikäs muu kuin persoonallinen vaaleanpunainen. Takapihan terassin katos ulottuu myös porealtaan päälle.
Suurimmassa makuuhuoneessa on paljon säilytystilaa sekä tyylikäs meikkauspöytä valopeileineen.
Makuuhuoneen kattoon on upotettu valaisimet ja kaiuttimet. Tekstiileissä on maanläheisiä sävyjä ja kimmellystä.
Olohuoneen isot ikkunat antavat tilaan runsaasti luonnonvaloa. Tilaan mahtuu hiukan suurempikin joukko istumaan iltaa.
Takan kyljessä on leivinuuni, jossa paistuvat niin makeat kuin suolaiset herkut.
Kotiteatterihuoneen sohvalla kelpaa köllötellä. Pimennysverhot varmistavat onnistuneen leffaelämyksen myös kirkkailla keleillä.
Pienimmän makuuhuoneen päätyseinä on maalattu heleällä vaaleanpunaisella sävyllä.
Keittiön yleisilme on raikkaan valkoinen ja valoa on yllin kyllin. Ruokailuryhmän pinkki tuolipari saa hymyn huulille.
Keittiön kaapit ulottuvat lähes kattoon asti, eli säilytystilaa riittää. Ylimpien ovien materiaaliksi valittiin hempeä maitolasi.
Tässä saunassa ei tarvitse koskaan saunoa yksin. Kohteelle nimensäkin antanut Jekku-hevonen on kunniapaikalla.
Pesuhuoneen nurkkauksessa katseen vangitsevat metallinhohtoiset koristelaatat.
Kodinhoitohuoneesta on käynti ulos terassille ja porealtaan rentouttavaan syleilyyn.
Takan pinnassa on hauskaa kontrastia, kiiltävää laattaa ja rouheaa rappausta. Polttopuiden säilytys on ratkaistu saumattomasti.
Ainoakoti Jekun hevosteema näkyy monella tavalla. Keittiötä koristaa hevosaiheinen taulu, ratsastusvarusteille on varattu oma käytännöllinen säilytystilansa.
Persoonalliset valaisimet ja linjakkaat kynttilälyhdyt mahdollistavat erilaisten tunnelmien luomisen.
Messukohteen pohjaratkaisu perustuu valmismalliin Ainoa Valo 152. Päivänpaistetta riittää yllin kyllin!Asukas Kaarina Mäki kertoo kodistaan omin sanoin

– Olen aina haaveillut asumisesta pinkissä talossa. Rakensin taloa yksin, enkä tiennyt rakentamisesta mitään. Halusin mahdollisimman valmiin talopaketin, jonka toimitus olisi helppoa, myös muunneltavuus oli tärkeä kriteeri talotoimittajan valinnassa. Ainoakoti panosti yhteydenpitoon. Asiakkaana minulle tuli heti sellainen olo, että mielipidettäni ja toiveita kuunnellaan.

– Tuleva Kotini on Ainoa Valo 152, johon on tehty runsaasti muutoksia. Erityisen tärkeää oli saada taloon oma tila ratsastus- ja tallivarusteille. Vaikka hevoseni Jekku asustaa Jalasjärvellä, on tarvikkeita säilytettävä myös kotona. Varustehuoltotilojen yhteyteen laitettiin myös teollisuuspesukone ja kuivausrumpu, jotta loimien pesu onnistuu helposti ja vaivattomasti.

– Olen aina haaveillut joskus asuvani pinkissä talossa. Halusin talon yhteyteen myös ison katetun terassin ja ulkoporealtaan.

”Myös yksin asuva nainen voi rakennuttaa vaivattomasti omakotitalon, kun valitsee rakentajakumppanin oikein”

– Rakennusprojekti sujui kaikin puolin kivuttomasti. Ainut haaste syntyi, kun suunniteltu 2,3 x 2,3 metrin kokoinen poreamme ei meinannut mahtua terassille katoksen alle. Pohjapiirustukseen oli epähuomiossa piirretty 1,5 x 1,5 metrin kokoinen allas. Ongelma saatiin kuitenkin ratkaistua ja Ainoakodin suunnittelija otti täyden vastuun asiasta. Katokseen rakennettiin lisäosa veloituksetta.

– Sisustuksen suunnittelu oli minulle yksi rakennusprojektin tärkeimmistä osa-alueista ja siinä K-raudan sisustussuunnittelija Heli Juurakko oli minulle kullanarvoinen apu. Halusin pelkistetyn, helposti siivottavan ja valoisan sisustuksen, joka koostuu valkoisesta, harmaasta ja pinkistä. Heli pääsi nopeasti kärryille toiveistani. Materiaalien valinta oli helppoa ja hauskaa. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Talo on oma unelmakotini.

 SEURAA AINOAKOTI JEKKUA SOMESSA